Fantasy sport

Vad är egentligen denna underbara sport, underhållning och gemensamma aktivitet som med ett sitt engelska begrepp gör det svårare för oss svenskar att förstå – fantasy sport? Fantasy sport fungerar faktiskt precis som vanlig betting med den lilla skillnaden att det inte handlar om att vinna pengar. Du sätter heller inte in pengar för att spela fantasy sport så som du gör du traditionell betting. Å ena sidan kostar det faktiskt en del pengar att från början sätta upp ett konto som du använder till spelet men å andra sidan kan du spela helt gratis efter att kontot är klart.

Hur fungerar det?

Hur fungerar då den här aktiviteten? Fantasy sport är i grunden något väldigt enkel och tillvägagångssättet är i stort sett likadant oavsett vilken sport du vill utöva digitalt. Först och främst måste du bestämma dig för vilken sport du vill spela och sedan kan du googla dig fram till hemsidan för just den sporten. Därefter kan du skapa ett konto. Exempel på sidor där du kan göra det är exempelvis Sportbladet, Premier Manager eller nhl.com. En startkostnad kan förekomma. Efter allt detta är det upp till den enskilda personen att på egen hand skapa ett lag och börja spela.

Varför ska man spela fantasy sport?

Det finns flera anledningar till att du som privatperson ska spela fantasy-spel – oavsett sport. En av de allra viktigaste anledningarna är att det är mycket billigare än till exempel V75, betting och andra oddstjänster. Som tidigare nämnt kan det kosta en summa att registrera ett konto i början men därefter är det gratis hela vägen. Att spela fantasy sport tar också mycket mindre tid i vardagen än betting, vilket gör att du har tid över för annat viktigt. Slutligen är detta en sak som familjer och vänner kan göra ihop och det går även att tävla mot varandra utan någon som helst ångest över pengar.